I Hate Pak Arab

, 1 comments

Seperti yg korang tahu,tourist yg datang ke Malaysia nie kebanyakannya dari negara-negara Arab..so memang bersepah-sepah la diorang2 kt mana2 ceruk pun dengan kerenah x tahu malu kt negara orang(PATI n org Hindustan pun sama)..mcm mana negara2 Arab nk bersatu klu kebanyakan rakyat2 diorang buat perangai cmni kt negara sendiri n tempat orang...

WHY I HATE PAK ARAB??

1.Berlagak n Sombong
2.Suka Cari Pasal
3.X Reti Menghargai Orang Lain
4.Suka Menunjuk-nunjuk
5.Bnyk Bunyi

SITUASI 1

Ari tu aku dgn member2 aku pegi la tgk wayang cita Angel and Demon(terbaek wok)..then aku pun bratur la utk bli popcorn..dpn aku ada seorang lelaki pak arab yg dah berusia..depan dia ada la mak cik tgh tunggu order hot dog dia sampai..tiba2 pak arab tu gabra memeriksa poket seluar dia..Pastu dia toleh ke belakang ke arah aku dan dgn x da adab n tatasusila trus meraba-raba poket seluar n sweater aku..aku pun sound la skit "Why u r so rude,if u want to check,please ask kindly lah", berterabur jgk la english aku..dia balas blk "Hey, I know u steal my wallet n phone, give it back now",....aku pun speaking blk la "U already check me rite, ok i show u again...in my sweater pocket my phone n cigarattes box,my pocket jeans keys,my wallet and earphones"..habis semua item aku keluarkan depan dia..Pak Arab tu trus senyap n pinjam hpon mak cik depan tu utk call hp dia yg hilang tu..hahaha..dari riak mukanya confirm wallet n hp dia dah kena songlap coz time call dah off..hahaha...dia pun usha panas kt aku...peduli apa...hahaha...aku trus menunaikat hajat aku utk bli popcorn..Brader yg jaga pop corn tu sembang dgn aku n dgn nada yg kuat dia cakap bodo punya pak arab..padan muka hang...aku gelak n trus masuk panggung tanpa mempedulikan nasib malang pak arab tu..

SITUASI 2

Kejadian ni berlaku time aku sekolah menengah..time aku dgn sapa ntah x igt pegi la Bukit Bendera...satu je yg paling aku benci,tunggu tren...punyalah lama kami tunggu..akhirnya sampai jgk kereta api paling lambat di dunia tu..aku trus la landing kt tempat kosong..pergh..memang heaven klu dapat tempat duduk...sebelum pintu keretapi(sori kereta kabel la) tu tutup pintu..datang segerombolan pak arab yg datang dgn famili dia...segala mcm mak nenek,tok menakan,cucu sebelah adik angkat semua dia bwk..dari lapang tempat kami td trus full...aku pun rileks la janji diorang x kacau kami...tiba2 seorang lelaki dari famili arab tu dgn nada berlagak trus sound kami yg tgh enak duduk.."Hey..you dont wanna give my mother to sit"..terkejut kami dgn dialog x sopan tersebut..kami trus angkat punggung dan berdiri utk memberikan tempat utk mak kesayangan diorang duduk...lepas tu aku dgn member2 aku mencarut la...diorang bukan faham pun..segala mcm binatang kami sebut...sejak kejadian tu aku trus fobia dgn pak2 arab yg dtg dgn famili...

SITUASI 3

Ni lagi satu peristiwa yg paling x dapat aku lupakan time aku kerja kt Pizza Hut...ada couple Arab dtg nk menjamah pizza(kt arab mana ada pizza kot,ari2 makan kebab je)...diorang punya dressing mcm biasa la..awek pakai purdah tutup semua..sampai kasut pun x nampak...balak plk pakai t-shirt dgn seluar pendek...daripada gaya mcm ok je...aku pun try la amik order..mcm biasa la arab..cerewet..tanak itu ini..nak tambah benda2 lain utk topping tp harga sama..abis semua order dia sampai...member aku berbangsa cina ni try la tanya aku cmna awek dia mkn...kan mulut dia tutup dgn purdah...betul jgk..aku pun x pernah tgk perempuan2 yg pakai purdah mkn...kami pun tgk la gelagat diorang tu makan...tiba2 balak dia sedar yg kami tgh tgk diorang..apa lagi trus angin...smbil membawa garfu dia trus dtg dkt kami n marah2...nasib baik x ramai customer time tu...manager yg 1 kepala dgn aku ygn kebetulan ada dgn kami trus backup aku...lepas slow talk..kami pun minta maaf..aku dgn manager aku gelak2 lepas tu sambil cakap2 menganjing2 diorang time diorang nk bayar...hahahaha...

P/S - Ada jgk pak2 arab yg ok...tetapi kebnykan diorang yg aku jmpa mmg perangai cmni...so beware with Arab(Terrorist)...



1 Response to "I Hate Pak Arab"

  1. gila la wey.. baru aku tau mcm ni perangai depa..